Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
    Бела, виж на Вовата колата - невероятно запазена е и има повече екстри от колкото предполагаш, всичко и е обслужил (даже е прекалил, защото е маниакално зависим) а на живо е още по-хубава - ето
    Чудесна е ама е съвсем леко над бюджета ми и ще трябва да му заплащам в натура или с кучета

Ако не я продаде в следващите месец - два може и да се получат нещата , но не съм от типа хора които ще се циганят и пазарят ако нещо наистина им хареса и видят, че е добро , а не просто скалъпено като за пред хора .
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

• Колежке,
      Стандартното аудио в 159 си свири доста прилично. Босе-то свири по-добре разбира се .., но е далеч далеч от Харман Кардъните и Банг и Олуфсените дето ги слагат по Аудитата, Мергелите и другите премиуми. Ако Медиум оборудване ти върши работа - каквото си изброила, то има доста екземпляри с кожа, които ще ти харесат. Не знам какъв ти е бюджета, но по-добре похарчи 9 - 10 бона за технически читава 159 .. отколкото 14-15 за некой съмнителен Ti .. Пък и за едно желязо дето е 7 - 8 годишно не си струва такава инвестиция. Разликата дето ще я спестиш в пари няма да е никак малко и може да я инвестираш в много по-смислени неща отколкото в ламарини и пластмаса.
      Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

Бела, виж на Вовата колата - невероятно запазена е и има повече екстри от колкото предполагаш, всичко и е обслужил (даже е прекалил, защото е маниакално зависим) а на живо е още по-хубава - ето
        Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
        Колежке,
        Стандартното аудио в 159 си свири доста прилично. Босе-то свири по-добре разбира се .., но е далеч далеч от Харман Кардъните и Банг и Олуфсените дето ги слагат по Аудитата, Мергелите и другите премиуми. Ако Медиум оборудване ти върши работа - каквото си изброила, то има доста екземпляри с кожа, които ще ти харесат. Не знам какъв ти е бюджета, но по-добре похарчи 9 - 10 бона за технически читава 159 .. отколкото 14-15 за некой съмнителен Ti .. Пък и за едно желязо дето е 7 - 8 годишно не си струва такава инвестиция. Разликата дето ще я спестиш в пари няма да е никак малко и може да я инвестираш в много по-смислени неща отколкото в ламарини и пластмаса.
        Точно така разсъждавам и аз колега !
        Мисля,че за стар автомобил от този клас 9 - 10 си е горната граница на горната граница ... сега навярно ще се появят и хора които ще ме оплюят ама те така си разсъждавам аз може би , защото парите си ги вадя с честен труд и някак си ми се свидят ...
        Born to make me happy

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
          Пък и за едно желязо дето е 7 - 8 годишно не си струва такава инвестиция. Разликата дето ще я спестиш в пари няма да е никак малко и може да я инвестираш в много по-смислени неща отколкото в ламарини и пластмаса.
          Чисто финансово, една кола никога не е добра инвестиция, била тя и нова.

Comment

• Ако за лично ползване говориш - ДА .. за работа ако я вземаш е съвсем друго.
            Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

• Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
              Чудесна е ама е съвсем леко над бюджета ми и ще трябва да му заплащам в натура или с кучета

Ако не я продаде в следващите месец - два може и да се получат нещата , но не съм от типа хора които ще се циганят и пазарят ако нещо наистина им хареса и видят, че е добро , а не просто скалъпено като за пред хора .
              Ако докараш кола от чужбина в рамките на бюджета, трябва да сложиш още 1500 лв. за регистрация, застраховка, качествено обслужване, евентуално гуми, премахване на ДПФ, вихрови клапи и т.н. Може и да не стигнат. Проверена кола от форума е по-сигурно...
              Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

• Със сигурност няма да стигнат - ориентировъчни разходи, защото ги бях смятал:
                - гуми - около 800 лв.
                - премахване ЕГР+клапи+ДПФ - около 500 лв.
                - ослужване ( масла, ф-ри, ремъци) - около 500-600 лв.
                - регистрация - около 300 лв.
                - първа вноска по каско и гражданска - около 200 лв.
                ОБЩО: около 2 400 лв.

Точно поради тази причина, и аз избрах преди почти година кола от форума и за сега да чукна на дърво, вече 30 хил. км. не е гъкнала, при това й знам цялата история, кой я е карал, каке поддържана и пр.
                Last edited by sasho_n2; d.m.y г., 10:53.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Ако докараш кола от чужбина в рамките на бюджета, трябва да сложиш още 1500 лв. за регистрация, застраховка, качествено обслужване, евентуално гуми, премахване на ДПФ, вихрови клапи и т.н. Може и да не стигнат. Проверена кола от форума е по-сигурно...
                  Определено има голям резон в думите ти и в това се убедих след тия мои последни неуспешни опити за внос на уж супер кола
                  Ето защо ще видя колата на VOVATA след седмица и ако е рекъл онзи от горе ...
                  Born to make me happy

Comment

• Ето още малко снимки на 159 SW 2.4 Q4 ТИ-ката, спомената малко по-горе с всичките възможни екстри без шибидах. Купена е от частно лице в Германия. Цената няма да я коментирам, но е мноооооооого по-ниска от всяко едно ТИ, продаващо се в БГ

Колата е в натурално състояние, както е купена от Германия. Докарана е на собствен ход от сегашния собственик. Не е чистена, пастирана, пудрена, с намазан салон итн....

Влезе в бокса за обслужване, премахване на егр,дпф,клапи + ремап

Така, че наистина ще излезе, че най-добре да идеш сам да си харесаш колата и да си я докараш, вместо чичо Гошо-Разбирачев да ти я докарва
                    Attached Files
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                      Ти даваш пример но: Бела иска върха на сладоледа за една усмивка ! И аз искам ама нема ! Дъвка ли сме го сто пъти - хубавите неща струват пари ! По темата, как се купува кола ?
                      ...
                      Втора ръка кола няма без проблеми !!! За едни ще са малки за други големи, но който не го устройва има магазини за нови коли !
                      С тва цялото мнение е абсолютно точно - сичко е казано ясно без излишни думи. Така стоят нещата

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                      Оказва се обаче, че закупуването на стара 159-ка може да вкара един човек в небивали разходи спрямо стара друга марка кола.
                      Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Не е така, нищо извънземно няма в 9-ката - кола като кола. Каквато и кола да вземеш в лошо състояние все ще те изкара през комина.
                      И аз не мисля, че специално 159 е нещо по-различно като раздходи от другите коли от тоя клас и тия години. Всяка марка и модел стара кола може да те вкара в небивали разходи ако се окаже, че джамбазите са ти продали някой пълен кенеф. Нито другите дизелови коли са с по-евтини турбини нито са с по-евтини маховици, нито са с по-евтини дюзи (и да са по-евтини с 200 лева туй значи вместо 800 по 600 на дюза ), нито ако е автомат ремонта на кутията струва по-малко, тъй че небивали разходи можеш и с Голф 5 да имаш

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Чисто финансово, една кола никога не е добра инвестиция, била тя и нова.
                      Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
                      Ако за лично ползване говориш - ДА .. за работа ако я вземаш е съвсем друго.
                      И тва е факт - ако я купуваш за слжебна, само тогава ти изкарва пари. Ако я купуваш обаче за себе си - чисто нова, средно нова, стара, здрава, чуплива, няма значение - винаги си назад с парите. Ся тя нали ти върши работа, возиш себе си, возиш семейството си, пестиш време, обаче тез удобства струват пари и ти си плащаш за тях Тъй че личната кола не е инвестиция, тъй като не съхранява пари, само ги хаби Собственост с инвестиционна цел може да е жилище, злато, скъпоценности, картини, ама колата е нещо което ползваш да ти върши работа и като се изхаби го хвръляш (или в най-добрия случай продаваш за много по-малко), а парите ги забравяш

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Ето още малко снимки на 159 SW 2.4 Q4 ТИ-ката... Цената няма да я коментирам, но е мноооооооого по-ниска от всяко едно ТИ, продаващо се в БГ ...
                      Ай сега недей пресилва с чак толкоз "О"-та И тука са излизали изгодни оферти за ТИ-ки - есента ли кога беше се продаваше една в Бургас на сходни пари колкото излезе тая, само че не беше комби и Q4. Не знам кво стана с нея, ама ако се е продала бързо няма да се учудя Е ся разбира се не визираме тука офертите дето циркулират из форума за по 25 бона, ама тва не се единствените ТИ-ки продавани в БГ в последно време
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Абе я да видим

А класата я взех от джамбазин, беше направена за продажба взех я за 4200 и влях 2000 от раз, все неща дето джамбазина спести да каже. След това обаче колата си легна на пътя, и с кеф си я карам и още. За 3 години я има 1000лв да съм дал (включая и консумативи и обслужване) я не.

Алфата колегата си каза болежките, даде ми я за 7200, от раз изяде 3 бона за неща които знаех, направих си интервенциите след това (егр, дпф и клапи) е сега момчетата от сервиза казаха какво има да се прави още в рамките на едни 160лв. и след това остава да си я пребоядисам и да си освежа салона.

Каквото дойде след това си е в рамките на нещата.

Аз не се оплаквам. Ако са повечко, събирам, ако са по малко плащам и пътувам.

Стига сте зяли вече колко била кошница , как не струвала, в коя класация била за най-чупливите...

Като ви не отърва не си купувайте Алфа била тя 159, 156, брера или квато и да е. Виж из автокъщите има бол ПЕРФЕКТНО СЪСТОЯНИЕ, КАЧВАШ СЕ И КАРАШ! 100 ПОТВЪРДЕН СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ, НЕ Е ПУШЕНО В КОЛАТА! НА РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ!
                        Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение

Ай сега недей пресилва с чак толкоз "О"-та И тука са излизали изгодни оферти за ТИ-ки - есента ли кога беше се продаваше една в Бургас на сходни пари колкото излезе тая, само че не беше комби и Q4. Не знам кво стана с нея, ама ако се е продала бързо няма да се учудя Е ся разбира се не визираме тука офертите дето циркулират из форума за по 25 бона, ама тва не се единствените ТИ-ки продавани в БГ в последно време
                          Ами Смоки, аз лично ТИ-ка 2.4 4х4 в БГ с ТОЧНО тези екстри, която има тази сниманата от мен - не знам да се е продавала, камо ли на цени под 8к евра Единствения близък аналог е тази на Русия, а цената като се продаваше беше 25к. Другата, която евентуално би си струвало да купи човек е тази на Ванката, но пък тя не е 4х4, така че пак сравнението е некоректно

Оная крадената, без документи ТИ-ка да я коментираме ли? Само тя е под 8к евракис
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Ами Смоки, аз лично ТИ-ка 2.4 4х4 в БГ с ТОЧНО тези екстри, която има тази сниманата от мен - не знам да се е продавала, камо ли на цени под 8к евра Единствения близък аналог е тази на Русия, а цената като се продаваше беше 25к. Другата, която евентуално би си струвало да купи човек е тази на Ванката, но пък тя не е 4х4, така че пак сравнението е некоректно

Оная крадената, без документи ТИ-ка да я коментираме ли? Само тя е под 8к евракис
                            Хубавите коли струват пари ! Естествено и технологиите и състоянието !
                            Много хубав екземпляр - някой ще се сяда в нея с усмивка на устата !
                            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Днес случайно минах покрай тази спряна на края на бул. Сливница.
                              Върнах се от пътя да я огледам. Доста запазена като цяло с наистина много екстри, като единствен волана и бе доста изтъркан и ръбът на скоростния лост около надписа с скоростите, педалите бяха сравнително добре. Гърнетата са Новитек и звукът е уникален, запали леко и заработи гладко но не ми харрса че като чукна газта и се изфорсира до 3к примерно и в момента на падане на оборотите мотора претриса леко и тогава падат плавно надолу. http://www.mobile.bg/11424691282111913
                              Да добавя само че гумите са летни но едвам им личи шарката каква р била.
                              Last edited by don_pepone; d.m.y г., 21:05.
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                                Ти даваш пример но: Бела иска върха на сладоледа за една усмивка ! И аз искам ама нема ! Дъвка ли сме го сто пъти - хубавите неща струват пари !

По темата, как се купува кола ?
                                1. Определяш си бюджет
                                2. Какво търсиш (седан,комби .....)
                                3. Дизел, бензин
                                4. Гледаш обяви,набелязваш,ходиш и гледаш, ако не разбираш си взимаш друг който не разбира (за да има кой да плюеш след това) и купуваш.
                                Втора ръка кола няма без проблеми !!! За едни ще са малки за други големи, но който не го устройва има магазини за нови коли !
                                Успех

Напълно подкрепям.За обслужването,коли за над 3-4000 евро в Холандия повечето са обслужени,с нови гуми са и т.н и т.н.имат си сервизни книжки,където е отбелязано кога какво е правено и в кой сервиз.Даже повечето са обслужени в официялните представителства на марката.И не,не са фалшифи!Понеже са наслушах и на такива тапотии в тоя форум.Ако знаеш 5 думи на английкси,звъниш в сервиза в който е обслужена колата,даваш номера на шасито и проверяваш.Само,че както каза колегата vovata,за една усмивка няма как да стане.

П.С. Мойта 13 годишна,която е взех за 650 евро,единствената проблематика беше,умрял с отворена уста термостат.Сменен ангренаж и т.н и т.н.Сложих и един Беар за 100 кинта,и сега се воза без пари.
                                Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 22:12.
                                SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
                                X